Premier league i šire

— Autor zeljkoa @ 07:57

Interesantne tekme u LŠ. Real Madrid bez gola u Lyon-u, ManU dobio u Milanu, Fabianski presudio Arsenal-u a na Allianz Areni... Ovrebo show!


U prvih 45 minuta na stadionu Gerland videli smo jedan (!) udarac u okvir gola (stativa je spasla Casillas-a) ali je zato drugi deo bio mnogo sadržajniji. Posebno se istakao francuski reprezentativni golman Lloris koji je bio izuzetno siguran na svom golu. Benzema je prvi put zaigrao protiv bivšeg kluba, i to sa klupe, bez većeg efekta.


Milan je uspeo da izgubi mada je u prvom poluvremenu nadigrao ManU. Gosti su primili samo jedan gol najviše zahvaljujući odličnom Van der Saar-u. A tada je Scholes, ni kriv ni dužan, postigao pogodak od kojeg domaćin nije uspeo da se oporavi. U drugoj polovini meča Manchester Utd. je pokazao zašto je toliko dugo jedan od najboljih klubova na svetu. Domaćinu je presudio Rooney ali je na mene najveći utisak ostavio Ronaldinho strelac prvog i asistent kod drugog, preteranog gola Seedorf-a.


Wenger nije mogao ni da sanja koliko će mu nedostajati Almunia. Gunners su pružili solidnu partiju u Portugalu, uzevši u obzir izostanke pomenutog golmana, Gallas-a, Aršavina, Song-a... Sve je to pokvario poljski golman svojim nebuloznim intervencijama kod oba gola koje je postigao Porto dok je Sol Campbell obeležio svoj povratak golom koji Arsenal-u pruža solidnu šansu za plasman u četvrtfinale.


A sad Ovrebo! Ne verujem baš nešto u teorije zavere ali kada sam video da je Norvežanin za svoje NEVIĐENO suđenje na meču Chelsea - Barcelona „kažnjen“ tako što i dalje sudi utakmice u LŠ (poput kolege mu koji je sudio meč Rep. of Ireland – France a „kažnjen“ je učešćem na SP u Južnoj Africi) pomislio sam da to nije samo teorija. Međutim, posle tekme u Nemačkoj promenio sam mišljenje. Tip je debil! Retko se viđa da sudija poništi gol da bi dosudio penal koji je napravljen sekundu ranije. Pa crveni karton za gostujućeg igrača, nedodeljivanje istog za Klose-a... Čini se da je bolest preneo i na pomoćnika koji nije video čoveka koji čeka (ne utrčava!) loptu metar u offside-u (i postiže gol). Užas! Tako je Bayern došao do poklon-pobede a majstora po imenu TOM HENNING OVREBO sledeći put ćemo verovatno videti u finalu...

 

Olympique Lyon   1-0   Real Madrid

                Milan   2-3   Manchester United

                Porto   2-1   Arsenal

              Bayern   2-1   Fiorentina

 

 

 


Powered by blog.co.yu